Previsió
Metereològica

Data i hora oficials:
04:15 - 11/12/2018

Ajuntament de Saldes

Saldes al Facebook
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

Territori i Sostenibilitat declara 60 nous arbres monumentals, 12 dels quals al municipi de Saldes

19-10-2016

La llista d’arbres catalogats del municipi de Saldes inclou l'Avet de les Molleres de Gresolet, el Faig Gros del mateix indret i quatre faigs (I, II, III i IV) del Clot de l'Om i quatre pins vells (I, II, III i IV) de la pleta dels Baganesos també a les Molleres de Gresolet de Saldes, a més del Pi del Roc dels Castellots al mateix indret i el Faig Setrill de l'obaga de Gresolet.

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica aquest dilluns una Ordre de declaració d’arbres i arbredes monumentals, a proposta de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural. Es tracta de 60 arbres de 15 comarques diferents i una arbreda, la Fageda de la Grevolosa (Osona), que passaran a gaudir de la protecció i tutela de la Generalitat.
Tots els exemplars s’afegiran als declarats fins ara, uns 220 arbres o grups que abasten les 42 comarques de Catalunya.
Des de 1987, que es van fer les primeres passes per a la protecció dels arbres monumentals, s’ha fet força camí procurant la conservació. Malgrat tot, una trentena d’arbres han patit malures o inclemències del temps que no han pogut superar.
La llista d’arbres catalogats del municipi de Saldes inclou l'avet de les Molleres de Gresolet, el faig gros del mateix indret i quatre faigs (I, II, III i IV) del Clot de l'Om i quatre pins vells (I, II, III i IV) de la pleta dels Baganesos també a les Molleres de Gresolet de Saldes, a més del del Pi del Roc dels Castellots al mateix indret i el Faig setrill de l'obaga de Gresolet.

Enllaç Vall de Gresolet

Enllaç Excurció Els arbres monumentals de la Vall de Gresolet

 

Imatges
Faig Setrill
Vols rebre els titulars, l'agenda d'activitats i els anuncis oficials a la teva bùstia de correu? Apunta't-hi

Ajuntament de Saldes

CIF: P0818900C

Plaça Pedraforca, s/n

93 825 80 05

E-Mail: saldes@diba.cat

Amb la col·laboració de