Previsió
Metereològica

Data i hora oficials:
05:33 - 05/12/2021

Ajuntament de Saldes

Saldes al Facebook
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

Una web ofereix consells de seguretat als excursionistes del Pedraforca

15-05-2012

La iniciativa s’inscriu dins del programa de seguretat al Massís del Pedraforca, per millorar la informació, el coneixement de les mesures de seguretat bàsiques i la preparació dels excursionistes

Els Bombers de la Generalitat, en col·laboració amb l’Ajuntament de Saldes, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i el Parc Natural del Cadí-Moixeró han posat en funcionament, una nova pàgina web que conté informació d’interès pràctic, preventiu i de seguretat per als excursionistes.

La nova pàgina, www.gencat.cat/interior/bombers/pedraforca, que es continuarà complementant amb continguts específics, està adreçada als excursionistes que tinguin previst realitzar activitats esportives o de lleure al Massís del Pedraforca. En consultar la pàgina, es pot accedir a informacions d’interès com són la previsió meteorològica de la zona, el telèfon d’emergències 112, com arribar al Massís del Pedraforca, els equipaments que podem trobar-hi o també informació sobre el Refugi Lluís Estasen, entre d’altres.

A la nova pàgina web destaquen els consells de seguretat dels Bombers de la Generalitat. Aquests consells, que s’emmarquen dins del Programa d’Autoprotecció al Medi Natural, tenen l’objectiu de difondre consells bàsics de seguretat a la muntanya per tal que els excursionistes o les persones que practiquin altres activitats al medi natural, prenguin consciència d’un seguit de pautes a fer abans i durant l’activitat o en cas d’haver patit un accident.

La nova eina divulgativa presenta, com a novetat, un codi QR, que permet llegir els consells i la informació de la pàgina també des de dispositius mòbils. Amb aquesta iniciativa es pretén apropar al màxim la seguretat a les persones que tinguin previst practicar activitats a la muntanya.

La posada en marxa de la nova pàgina web és una de les iniciatives previstes dins del Programa de Seguretat al Massís del Pedrafroca, que es va crear el passat mes de novembre, integrat per l’Ajuntament de Saldes, els Bombers de la Generalitat, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i el Parc Natural del Cadí-Moixeró, amb l’objectiu de treballar conjuntament en la millora de la seguretat, la informació i la prevenció dels excursionistes.

Grup de treball

L’Ajuntament de Saldes, els Bombers de la Generalitat, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i el Parc Natural del Massís del Pedraforca han pres la determinació de treballar conjuntament en la millora de la seguretat, la informació i la prevenció dels excursionistes.

En els darrers anys s’ha produït un increment tant del nombre d’excursionistes com dels rescats dels Bombers de la Generalitat per atendre gent accidentada al Massís.

Per això s’ha constituït un grup de treball format per les institucions esmentades amb l’objectiu de millorar la seguretat dels excursionistes al Massís del Pedraforca i el descens del nombre d’accidents. El grup de treball analitza i valora la situació actual, tot constatant l’alt nombre d’excursionistes que accedeixen a la zona del Massís d’una banda, i l’increment, també dels serveis dels Bombers de la Generalitat en el rescat de persones. També ha estudiat el perfil dels excursionistes que hi accedeixen i la seva formació o preparació, entre d’altres aspectes.

Entre les accions encaminades a millorar la seguretat de les persones que practiquen activitats de muntanya al Pedraforca hi ha les actuacions informatives i preventives que incideixin en una millor capacitat tècnica i física dels excursionistes.

Imatges
Vista del Pedraforca des del campanar de Saldes, autor: Josep Renalias
Vols rebre els titulars, l'agenda d'activitats i els anuncis oficials a la teva bùstia de correu? Apunta't-hi

Ajuntament de Saldes

CIF: P0818900C

Plaça Pedraforca, s/n

93 825 80 05

E-Mail: saldes@diba.cat

Amb la col·laboració de