Previsió
Metereològica

Data i hora oficials:
21:19 - 18/01/2022

Ajuntament de Saldes

Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

CENTRE ASTRONÒMIC DEL PEDRAFORCA

Carrer Santa Bàrbara - Casa Forestal

 

 

El Centre Astronòmic del Pedraforca està compromès amb la divulgacio i la descoberta del cosmos. Compta amb dos telescopis (astronòmic i solar) i un planetari digital de darrera generació.

L'objectiu és oferir diferents activitats de descoberta del cosmos per a tot tipus de públic (families, escoles, instituts) i que aquestes esdevinguin experiències que ens ajudin a saber-nos una mica més ... part del cosmos.

També vol oferir conferències i cursos de formació en matèria d'astronomia per a professionals de la docència.

ACTIVITAT DESCOBERTA DEL COSMOS

Experiènciade descoberta del cosmos que combina ciència i mitologia.

Una sessió de planetari digital ens portarà univers endins, coneixerem els objectes que resten ocults en l'intimidat del cel profund. Seguidament, amb el telescopi tindrem l'oportunitat d'observar-los en directe. Finalment, bo i gaudint de l'espectacle de cel nocturn de Saldes, identificarem constel·lacions amb l'ajuda d'un làser i explicarem algunes de les seves llegendes.

ACTIVITAT LES ESTRELLES, MATERNITAT DE VIDA.

Aquesta activitat proposa un viatge a l'interior de les estrelles, què són, com s'originen, com evolucionen, quins "secrets" s'amaguen en el seu nucli i finalment, quina relació tenen amb la vida i amb la matèria que ens envolta. Seguidament amb el telescopi solar de llum H-Alfa del centre, es tindrà l'oportunitat de fer una observació directa del sol i identificar unes protuberàncies que s'eleven centenars de milers de quilòmetres per sobre la cromosfera. L'actvitat acabarà amb un petit taller, la construcció d'un simulador solar que ens ajudarà a entendre la posició del sol en funció de la latitud i l'època de l'any.

 

CEL NOCTURN DE QUALITAT

Els espais amb un cel nocturn de qualitat (ECNQ) són àrees que han mantingut uns certs nivells de qualitat del cel nocturn i que per les seves singulars característiques, es considera convenient atorgar-los un distintiu. La declaració dels espais amb un cel nocturn de qualitat, que es fa per resolució del Director o la Directora General competent en matèria de contaminació lumínica, ha d'incloure la dielimitació de l'àrea que es declara i l'aprovacio d'un pla de prevenció de la contaminació lumínica amb l'objectiu de mantenir i millorar les seves condicions.

 

Amb la resolució TES/37/2017, de 20 de gener, es declaren dos espais amb un cel nocturn de qualitat al municipi de Saldes; el Mirador de Gresolet i la Plaça de l'Espà.

El conjunt del municipi es troba situat en zona E1 que és una zona de màxima protecció envers la contaminació lumínica.

 

 

DESCOBERTA DEL COSMOS
Contacte: Salvador Puigmartí - Cuiol Nature
Tel. 686687042
Saldes
CP: 08697
a/e: cuiolnature@gmail.com
http://www.centreastronomicdelpedraforca.cat/

Cada dia excepte els dilluns

Plaçes limitades - reserves a traves de la pàgina web: www.centreastronomicdelpedraforca.cat

Més informació: 686 687 042 (Salvador Puigmartí - Cuiol Nature)

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 22/07/2021 - 13:00:48

Ampliar mapa
Imatges
Vols rebre els titulars, l'agenda d'activitats i els anuncis oficials a la teva bùstia de correu? Apunta't-hi

Ajuntament de Saldes

CIF: P0818900C

Plaça Pedraforca, s/n

93 825 80 05

E-Mail: saldes@diba.cat

Amb la col·laboració de