Previsió
Metereològica

Data i hora oficials:
05:56 - 11/05/2021

Ajuntament de Saldes

Saldes al Facebook
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

SALDES, PRIMER MUNICIPI DE CATALUNYA DECLARAT COM A ESPAI AMB UN CEL NOCTURN DE QUALITAT

20-01-2017

Oficialització de la declaració amb un acte públic al municipi amb representants de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona

El proper 25 de gener, el municipi de Saldes acollirà diverses activitats per tal de presentar la declaració com a primer municipi de Catalunya amb zones declarades com a Espais amb un cel nocturn de qualitat, en concret la plaça de l’Espà i el Mirador del Gresolet, amb una categoria d’espais amb Bona i Molt Bona qualitat del cel.

El Decret 190/2015, de 25 d’agost, de desplegament de la Llei 6/2001, de 31 de maig, d’ordenació ambiental de l’enllumenament per a la protecció del medi nocturn, introdueix la figura dels Espais amb un cel nocturn de qualitat. Aquests espais són punts del territori que conserven unes bones condicions de “foscor natural” i que mitjançant la declaració, se’n reconeix la seva qualitat. També s’elabora un pla d’actuacions per a la conservació o millora de les seves condicions i per a la seva valorització com element de sensibilització ambiental i promoció del turisme sostenible. 

A partir de les 17.30h, hi haurà un acte públic i parlaments a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Saldes, amb la presència del Sr. Moisès Masanas Lopez, Alcalde de Saldes, Sr. Jesús Calderer Palau, Diputat adjunt d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona i Mercè Rius i Serra, Directora general de la DGQACC de la Generalitat de Catalunya. Posteriorment, s’atendrà als mitjans de comunicació.

Posteriorment, a les 18.45, es realitzarà a la Plaça Pedraforca una Observació astronòmica oberta a tothom. Es realitzarà una apagada de l’enllumenat de la plaça, i es procedirà a una sessió d’observació astronòmica amb telescopis, dirigida per un monitor especialitzat.

S’habilitarà un espai d’atenció exclusiva als mitjans de comunicació al finalitzar.

Localització:
Món Rural
Imatges
cartell acte
Vols rebre els titulars, l'agenda d'activitats i els anuncis oficials a la teva bùstia de correu? Apunta't-hi

Ajuntament de Saldes

CIF: P0818900C

Plaça Pedraforca, s/n

93 825 80 05

E-Mail: saldes@diba.cat

Amb la col·laboració de