COMUNICAT SOBRE L'ESTAT D'ALERTA PER SEQUERA

Dimecres, 15 de novembre de 2023 a les 00:00

 Us informem que, segons la Resolució ACC/3765/2023, de 8 de novembre, hem entrat en un estat d'alerta per sequera.
 

Aquesta situació requereix una acció immediata per part dels veïns i veïnes per garantir la gestió sostenible del nostre recurs hídric.
L'estat d'alerta comporta una sèrie de mesures de gestió i limitacions en el consum d'aigua per tal de preservar les nostres fonts i evitar possibles restriccions més severes.

 Des de l'Ajuntament de Saldes, volem fer una crida a la responsabilitat col·lectiva i demanar el vostre suport en aquesta situació.


Les mesures inclouen:


1. Limitacions en el Consum d'Aigua: Us demanem reduir al màxim possible l'ús d'aigua, especialment en activitats no essencials. Aquesta és una acció crucial per evitar restriccions més severes.
 

2. Gestió Responsable: Cal ser conscients de la utilització de l'aigua en les nostres llars, jardins, i horts.
 

3. Evitar Ús Innecessari: Us preguem evitar qualsevol ús innecessari de l'aigua. Petits gestos quotidians poden fer un gran estalvi.
 

4. Col·laboració Ciutadana: La col·laboració de tots és fonamental. Hem d'evitar entrar en un nivell superior de restriccions.
 

Atès l'actual escenari de sequera pluviomètrica greu, amb la consegüent evolució dels indicadors de sequera que estableix el Pla especial d'actuació en situació d'alerta eventual sequera (PES), l'Agència Catalana de l'Aigua ha declarat l'estat d'excepcionalitat per sequera hidrològica a la Unitat d'Explotació de l'Aqüífer 6- Capçalera del Llobregat, a la qual pertany Saldes.
 

La situació global ens exigeix adaptar-nos a aquests canvis i adoptar pràctiques més sostenibles en la nostra vida diària.
Agraïm la vostra col·laboració i comprensió en aquest moment .

 

Darrera actualització: 15.11.2023 | 10:21