Prova Alertes Protecció Civil - 27 d'abril de 2023

Dimarts, 25 d'abril de 2023 a les 00:00

El passat mes de febrer es va posar en funcionament el sistema d’Alertes de Protecció Civil en el marc del compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell,

que imposa l'obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d'alerta per situacions d’emergència greu basats en l’enviament de missatges als telèfons mòbils de la població afectada.
 
És una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.
Malgrat que s’espera que s’utilitzi en comptades ocasions, aquest sistema tindrà un important impacte social, ja que esdevindrà un missatge de difusió massiva a la població. Això implica una important tasca informativa per donar a conèixer a la ciutadania aquest nou sistema. Per això, Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha engegat una àmplia campanya de difusió a través de mitjans de comunicació, de material web i xarxes socials i de proves d’enviament.
En el cas de la vostra comarca, s’ha previst una prova el dia 27 d’abril, a partir de les 11 h, en el marc de la prova per a tot el territori de Girona i Catalunya Central. Per valorar la prova s’ha previst una enquesta per informar si s’ha rebut correctament el missatge als telèfons mòbils. La participació en aquesta enquesta és clau per comprovar el funcionament correcte del sistema. Per tal que la campanya informativa tingui un ampli ressò, us agrairem que, a través dels vostres canals de comunicació i difusió municipals, informeu a tota la vostra ciutadania i a les entitats i les animeu a participar-hi.

A la pàgina web interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil disposeu de tota la informació sobre el sistema, amb diferents materials específics:
Preguntes freqüents, un document que aplega 50 preguntes i respostes.
-  Tutorial Com configurar els mòbils per rebre alertes de protecció civil
Enquesta, que permetrà valorar la prova i detectar incidències.
Materials divulgatius: cartells, materials per a xarxes socials, falques, etc.
Us agraïm per avançat la vostra col·laboració.
Darrera actualització: 27.04.2023 | 17:49