Servei de bus a la demanda

Servei a la demanda a la comarca del Berguedà

Document informatiu i de condicions

Des del passat 11 de novembre de 2009, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques va posar en marxa la creació d'un nou servei a la demanda a diversos municipis de la comarca del Berguedà.

El servei es prestarà mitjançant vehicles de turisme que enllaçaran amb els autobusos i serà coordinat per l'empresa SA ALSINA GRAELLS DE AUTOTRANSPORTES.

Les actuacions descrites s'inclouen en el marc de les mesures de potenciació i millora de la xarxa de transport públic de viatgers i del Pla de transport de viatgers de Catalunya 2008-2012.

Aquest servei, que es prestarà mitjançant vehicles de turisme en col·laboració amb l'empresa que gestiona el servei regular, s'iniciarà en el punt de parada establert en cadascun d'aquest municipis i transportarà els viatgers fins a la parada més propera de la línia regular de transport de viatgers per carretera que permeti un enllaç fins a la seva destinació final (en el cas de Saldes, el punt d'enllaç és Guardiola de Berguedà). La tornada es farà mitjançant el mateix procediment invertint el recorregut des de la parada de l'autobús fins a la seva localitat d'origen.

Al principi aquest servei a la demanda es va dur a terme de dilluns a divendres feiners.

A partir del 1 d'agost de 2019, el Consell va introduir millores al servei i ara tenen les Valls del Pedraforca i del Llobregat el Servei de Transport a la demanada durant els caps de setmana i els festius. Una línia unirà, Tuixent, Gósol, Saldes i Vallcebre amb Guardiola de Berguedà. Una segona línia unirà Castellar de 'Hug i la Pobla de Lillet amb Guardiola de Berguedà. I Gisclareny també quedarà unit amb Bagà durant els festius i els caps de setmana.

A més a més d'aquesta millora, també s'amplien amb més horaris i més parades algunes línies regulars del Servei de Transport a la Demanda. Les línies que arriben a Berga des del nord, també tindran parada a l'Hospital Sant Bernabé i a la Plaça Viladomat.

Normes d'ús

Per poder utilitzar el servei s'ha de fer reserva prèvia. Es poden reservar viatges des del mateix 1 d'agost, trucant o per missatge de WhatsApp al 900 69 65 66. La reserva s'ha de fer almenys amb un dia d'antelació i l'horari d'atenció telefònica és de dilluns a divendres de 8 a 17h i els caps de setmana i festius de 9 a 14h.

Els usuaris menors de 12 anys hauran de viatjar obligatòriament acompanyats d'un adult i els menors entre 12 i 18 anys ho podran fer si porten signada la següent AUTORITZACIÓ DE MENORS adjunta en aquesta pàgina. 

Cap persona que no hagi requerit el servei de la manera estipulada no podrà fer-ne ús.

Nota: Cal consultar les tarifes donat que poden no correspondre a les que s'indiquen en el fulletó.

Horari servei a demanda de la ruta Gósol -Guardiola de Berguedà - Línia TD07

Horari servei a demanda de la ruta Tuixen - Gósol - Saldes - Vallcebre - Guardiola de Berguedà (Servei caps de setmana i festius)

Darrera actualització: 28.03.2023 | 17:28
Darrera actualització: 28.03.2023 | 17:28