Comabona, per Serra Pedregosa

Dificultat: Mitja (perillós en condicions hivernals; experiència en altra muntanya hivernal i equip adecuat)

Desnivell: 693 m

Distància: 13.4 Km (dels quals 6.7 d'ascens i 6.7 de descens)

Temps estimat: En condicions normals: 6h (sense pauses) 3h 30' d'anada

Sortim de les Bassotes (1.861m), coll que es troba situat a la pista forestal que enllaça Saldes i Bagà pel Collell.

Aquesta ruta es es pot realitzar o bé sortint de Saldes o de Bagà. És recomanable cotxe 4x4 ja que es tracta d'una pista forestal. Aquesta pista, té el pas restringit de vehicles en època hivernal, fet que porta a consultar al Parc Natural Cadí-Moixeró la seva obertura o tancament, degut a possibles esllevissades, glaceres i nevades.

També es pot iniciar la ruta al Mirador de Gresolet, passant pel Collell i arribant a les Bassotes, que comporta allargar la ruta uns 6 quilòmetres, és a dir una hora i uns 20 minuts més.

Seguim el camí senyalitzat amb les marques del PR C-124 o Ruta dels Segadors, que amb fortes zigazagues remunta el Prat Toixonès, el Prat Socarrat i el Prat Llong, com si anéssim al pas dels Gosolans. Si ens girem tindrem una magnífica vista de la cara nord del Pedraforca i la Serra d'Ensija.

Aquest tram coincideix amb les marques de Cavalls del Vent (punts de color taronja). En tot aquest recorregut, cal seguir per l'antic traçat de la pista evitant fer dreceres que provoquen l'erosió del terreny.

Passat un bosquet de pi negre arribem a un collet herbós a la carena de la Serra Pedragosa. Pel camí que ressegueix la carena passem per unes dolines (Depressió càrstica circular en forma d’embut, de dimensions molt variables, formada per dissolució de roques generalment calcàries), i pel clot Palomar enfilem la pujada final fins al cim del Comabona (2.554m), deixant en direcció nord el Pas dels Gosolans. Aquest últim tram caldrà seguir les fites fins al cim.

Per tornar, desfarem el camí d'anada.

 

 

Darrera actualització: 12.04.2021 | 11:59